New York

The Big Apple is een van de populairste steden ter wereld. Dit is niet raar als je kijk naar de vele bezienswaardigheden in de betonnen jungle van Manhattan. Het is voor veel mensen net als je door een film loopt met alle iconische gebouwen en het typische Amerikaanse straatbeeld. Door de vele hotels die centraal gelegen zijn in het hart van New York City kan je ideaal gebruiken maken van All Inclusive hotels.

Bekijk reizen naar New York

Hoe kom je er?

Vanwege de diverse vliegtuigmaatschappijen die dagelijks vanaf Amsterdam naar JFK Airport in New York vliegen of naar Newark Airport in New Jersey, de staat die direct naast Manhattan ligt ben je snel en makkelijk in New York City. Maatschappijen zoals KLM, United Airlines, Delta Airlines en Norwegian Air vliegen rechtstreeks van Schiphol Amsterdam naar NYC. Mede door de vele maatschappijen die steeds frequenter naar NYC vliegen is het ook vaak mogelijk om goedkoop een Last minute New York te boeken. Zo’n Last Minute New York bespaart een hoop geld wat weer gebruik kan worden voor andere leuke dingen.

Een stad vol bezienswaardigheden

Leuke dingen zijn er dan ook volop in deze stad. Een bezoek aan de Empire State Building mag natuurlijk niet ontbreken aan een reis naar NYC. Zowel in de avond als overdag is het uitzicht indrukwekkend. Vanaf Rockefeller Center (Top of the Rock) heb je ook een mooi uitzicht van o.a. Central Park. Dit park is ook weer een bezienswaardigheid op zich en ideaal voor een wandeling. Voor de shopliefhebbers is er in op Times Square en Fifth Avenue genoeg te zien. Fifth Avenue strekt zich ook helemaal uit vanaf Central Park tot Washington Square park waar je lekker kan genieten aan de fontein en onder de triomfboog. Vanuit hier kan je ook een bezoek brengen aan het iconische appartement van de bekende tv-serie Friends.

Pak een van de bekende gele taxi’s en bezoek de nieuwe World Trade Center en de 9/11 Memorial. Op loopafstand kan je naderhand naar de ferry lopen die je naar de wereldberoemde Vrijheidsbeeld brengt. Neem vervolgens een wandeling over de Brooklyn Bridge naar het stadsdeel Brooklyn om vervolgens via de Manhattan Bridge terug in Manhattan te komen. Onderweg kan je prachtige foto’s maken vanaf de Brooklyn brug van Lower Manhattan. Andere bekende bezienswaardigheden zijn nog o.a. Wall Street, Chinatown en Broadway. Naast Brooklyn kan je ook uitstapjes maken met de metro naar de anderen delen van de stad zoals Queens, The Bronx of je kan met de ferry naar Staten Island gaan,

Dagtrips vanuit New York

Heb je een dagje over en wil je nog wat meer van de Verenigde Staten van Amerika zien? Pak een trein van Penn Station en ga een dagje uit naar de hoofdstad van Amerika, namelijk Washington D.C. Hier kan je het Witte Huis bezoeken en het Capitool. Er zijn hier ook vele geschiedenis monumenten die zeker een bezoek waard zijn mocht je je interesseren in de geschiedenis van Amerika. Je kan tevens ook Baltimore, Philadelphia of Boston bezoeken met de trein in slechts een paar uurtjes.