Japan

Japan de parel in het verre oosten. Dit Aziatische eiland biedt een grote hoeveelheid bestemmingen voor de ervaren reiziger. Van de hoofdstad Tokyo tot aan Kioto, Osaka, Yokohama, Hiroshima en Nagasaki heb je veel keus tussen diverse steden die verspreid liggen over het land. Vanwege regelmatige directe vluchten vanaf Schiphol Amsterdam kan je makkelijk een last minute Japan boeken bij KLM. Tevens is het mogelijk met een overstap in bijv. Moskou, Beijing, Rome of Parijs om Japan te bereiken.

Bekijk reizen naar Japan

Tokyo, de hoofdstad van Japan

In Tokyo zal je je niet snel vervelen, het is een stad dat volgens velen al veel verder loopt dan andere steden en dat idee krijg je ook wel als je door de drukke en moderne straten heen loopt. Bezoek het Keizerlijk Paleis en de Senso-Ji Tempel voor de typische Oeroude Japanse architectuur te zien. Een boottochtje over de Sumia rivier in het donker is ook een heerlijk ontspannen manier om Tokyo vanaf een andere kant te zien. Dwaal vervolgens door Ueno Park voor diverse historische monumenten en natuurlijk de natuur. Verder zijn er diverse historische museums voor de liefhebber en heb je 2 zeer indrukwekkende uitkijktorens. Deze uitkijktorens zijn de Tokyo Tower en de Tokyo Skytree. Eerstgenoemde is de rode versie van de Eiffeltoren uit Parijs en laatst genoemde is de hoogste uitkijkpunt van Tokyo.

Kioto, de oude keizerlijke hoofdstad

De meest gefotografeerde plek van Japan wordt er wel is gezegd, dat is de Fushimi Inari-taisha tempelcomplex. Verder is de wijk Gion nog een van de laatste echte Geisha wijken van Japan die je mee terug neemt naar het oude Japan met authentieke huisjes, theehuisjes en restaurants. Het Gouden en Zilveren Paviljoen is ook prachtig om te bezoeken en zeker de moeite waard. Voor winkelliefhebbers is er Shijo-Dori straat waar je je niet snel zult vervelen met de velen winkels die je hier kan vinden. Verder vind je hier naast een Keizerlijk Paleis ook nog diverse tempels die adembenemend mooi zijn zoals de Kiyomizudera Tempel, de Sanjusangendo Tempel en de Nanzenji Tempel.

Osaka, Tokyo in het klein

Senso-jiIn Osaka vind je het Osaka Kasteel. Dit is een van de populairste bezienswaardigheden van de stad en daarom zeker een must-visit. Loop over de Japanse versie van Times Square, namelijk Dotonburi. Je kan perfect winkelen en souvenirs halen in de American Village of in de Shinsekai District. Hou je van films? Ga dan naar de Universal Studio’s die niet alleen in Californië te vinden is, maar ook in Osaka net thema’s zoals die van Harry Potter, Jaws en Jurrasic Park. Hou je meer van gamen? Dan kan je ook in de straten van Osaka Mariokarten of in de spelletjes wijk Nipponbashi Denden Town diverse arcadehallen en gamewinkels bezoeken. Kortom of je nou een last minute Japan of een rondreis door dit magische land wil boeken, er is genoeg te zien, doen en natuurlijk beleven.