De Algarve

De Algarve is het pracht en praal aan de zuidkust van Portugal in het uiterst zuidwesten van Europa. Deze zuidelijke provincie van het land trekt jaarlijks velen toeristen vanuit de Europa en daarbuiten, waaronder ook velen Nederlanders. Met een directe vlucht vanaf Nederland ben je vinnen 3 uurtjes geland op de luchthaven van Faro, de hoofdstad van de Algarve en tevens grootste stad.

Bekijk reizen naar de Algarve

Op het laatste moment er toch nog even lekker tussenuit

FaroWe hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Dan is de vakantie bijna voorbij of het is net begonnen en er is maar geen leuke en betaalbare reis te vinden naar een zonnige bestemming. Dan hebben wij gelukkig al enige jaren de last minute en met de last minute kan je toch nog lekker op vakantie op het laatste moment. De prijs is vaak ook aangenaam en het is alleen even afwachten voor welke bestemmingen de last minute is. Zo is een last minute Algarve een vaak geziende bestemming. In de Algarve heb je naast de hoofdstad van de provincie Faro die geldt als een leuke dagtrip vanuit jouw badplaats. Zo vind je in Faro de Culatra Island voor de natuurliefhebber en voor de meer toeristische bouwwerken vind je hier de mooie Kathedraal van Faro, Igreja do Carmo en Arco da Villa.

Hoe kan ik een goede last minute de Algarve vinden?

Hoe je beste een last minute Algarve kan vinden en boeken is voor velen een vraag en het juiste antwoord is hierop dat je gewoon dagelijks moet kijken op alle website van reisaanbieders. Een last minute kan namelijk snel uitverkocht zijn, dus als jij een paar dagen niet meer op internet kijkt naar aanbiedingen dan kan je het mislopen. Gelukkig hebben de meeste vliegmaatschappijen en hotelaanbieders allemaal een handige en overzichtelijk app voor op je smartphone en zo kan je overal als je even tijd heb snel kijken of er iets leuks in de aanbieding is.

taviroZoals gezegd is de Algarve erg populair onder Nederlanders en daarom zul je ook vaak aanbiedingen zien naar deze bestemming. Dit geldt ook voor de wintermaanden omdat het een ideale overwinterbestemming is. Zo is Albufeira een van de bekendste en wordt de naam onder jongeren als ‘Albu’ aangeduid. Dit komt omdat hier vooral het nachtleven populair is bij jongeren. Verder heb je ook nog plaatsen als Lagos, Olhos d’Agua, Carvoeiro en Ferragudo. Deze heerlijke plaatsjes aan zee geven die rustgevende Mediterraanse uitstraling waar jij al heel het jaar naar verlangde. De lokale keuken in deze vissersplaatsjes maken af in de afdalende zon, drinkend aan een goed glas Portugese wijn of een koud Superbock biertje, het beste bier van Portugal. Wil je nog meer zien van Portugal dan kan je er ook voor kiezen om met de trein of gehuurde auto naar de hoofdstad Lissabon te gaan. Met de trein ben je hier al in slechts 4 uurtjes vanaf Faro. Hier kan je heel de dag ontspannen rondlopen in de stad en de vele bezienswaardigheden bezoeken als het Prace do Comercio, de wijk Alfama, Torre de Belem en het Jezusbeeld Christo Rei aan de overkant van de rivier de Taag.