Gran Canaria

Gran Canaria is een van de populairste strandvakantie bestemmingen onder Nederlanders van de Canarische Eilanden en van tevens heel Spanje. Ook in Europa is Gran Canaria een populaire bestemming bij veel reizigers. Je kan door de ideale temperaturen heel het jaar door ook prima hier overwinteren, wat ook veel Nederlanders o.a. doen. En door de omringende eilanden kan je ook leuke uitstapjes maken als je even weg wilt van je eigen eiland.

Bekijk reizen naar Gran Canaria

Gran Canaria heeft veel te bieden

strandEen last minute Gran Canaria is een vaak geziende aanbieding in Nederland voor vakantiegangers. Dit komt omdat het een enorm populaire bestemming is en je diverse gezellige stranden en bezienswaardigheden heb. Zo kan je bij Playa del Ingles en Playa de las Canteras genieten van heerlijke stranden en een gezellig nachtleven. Teven kan je hier perfect surfen en snorkelen. Voor een leuke middaguitje kan je ook met een kameel door het zand struinen van de woestijn in Dunas de Maspolomas. Ook het Roque Nublo, Pico de las Nievas en Pico de Bandama zijn ideaal voor een prachtig uitzicht op de vulkanen en het omringende gebied als je van wandelen en natuur uitzichten houdt. Tevens vind je hier ook nog het indrukwekkende Sint Anna Kathedraal op het eiland en kan je een bezoek brengen aan Estadio de Gran Canaria, het voetbalstadion van het eiland dat toebehoord aan de club UD Las Palmas dat tot kortgeleden een aantal jaar op het hoogte niveau van Spanje uitkwam, namelijk de Primera Division, momenteel spelen ze op het tweede niveau in de Secunda Division wat ook prachtige wedstrijden oplevert op het eilanden met de heerlijke en typische Spaanse voetbalmentaliteit waar je als sportliefhebber onder de toeristen zeker eens kennis mee moet gemaakt hebben.

Verleg je grenzen naar omringende eilanden

dunas_de_maspalomasTijdens je last minute Gran Canaria kan je ook ideaal aan eiland hoppen doen om zo de andere eilanden van deze eilandengroep te bezoeken. Denk aan Lanzarote, Tenerife, La Gomera, El Hierro, La Palma en Fuerteventura. Zo kan je van de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas de Gran Canaria in anderhalf uur naar Tenerife varen met de boot. En vanaf Tenerife kan je weer in 2 uurtjes naar La Palma of El Hierro varen of in slechts 50 minuten naar La Gomera. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een boot te huren of zelfs een vliegtuig te nemen naar bijv. Fuerteventura en Lanzarote die weer wat verder naar het westen liggen. Met Gran Canaria en Tenerife als verreweg de populairste eilanden in deze eilandengroep ben je hier van alle gemakken voorzien. Buiten het uitstekende klimaat en velen stranden vind je hier ook tal van goede restaurants, cafés, winkels (winkelcentra) en natuurlijk hotels en andere accommodaties. Van logies tot all inclusive en van middenklasse hostels tot luxe hotels, op Gran Canaria kun je het allemaal vinden. Af en toe lijkende op een Nederlandse enclave vanwege de vele Nederlanders die hier heel het jaar door verblijven voel je je al snel thuis en op je gemak.